Naistekuu puhul rääkisime Amps Cateringi projektijuhi Jekaterinaga, kes liitus tiimiga kõigest 4 kuud tagasi, kuid on selle aja jooksul juba nii mõndagi korda saatnud. Loe, kuidas Jekaterina Ampsu sattus ja miks talle cateringi töö väga meeldib.
Räägi enda taustast – kust sa tuled ja millega oled varem tegelenud?
Olen varasemalt tegelenud ürituste korraldamise, pulmade dekoreerimisega ja olnud ka kultuuritöötaja. Lisaks on mul veel kunstiline ja pedagoogiline haridus ning eelmisel suvel tekkis olukord, kus ma otsisin uut töökohta ja tänu mu taustale olid praktiliselt kõik teed avatud.
Tegin CV keskuse lahti ja mu kaaslane soovitas, et võiksin cateringi tööpakkumist vaadata, millest ma algul keeldusin, sest cateringi tööga polnud ma varem üldse kokku puutunud. Magasin öö ära ja hommikul mõtlesin, et tegelikult miks mitte midagi uut proovida ja lisaks peaksid minu eelnevad kogemused kindlasti aitama mind sellel alal. Tööintervjuul klappis meil õnneks Andrusega hästi ja tema uskus kohe, et ma saan hakkama!
Mis sinu enda lemmiktoidud on?
Mu ema on kokk ja tema tegi kogu aeg väga head toitu, aga minu jaoks on toidu tegemine pigem nii, et kui vaja, siis teen, aga ma ei inspireeru sellest. Ainuke toit, mille tegemine on minu jaoks kui meditatsioon on pannkookide küpsetamine. Muidu tegelen pigem teistmoodi tegevustega nagu näiteks rahvatants, joonistamine ja tõukoerte treenimine.
Toitudest meeldivad mulle väga taimsed toidud. Mitte sellepärast, et ma oleksin vegan või taimetoitlane, aga mulle lihtsalt meeldivad puu- ja juurviljad. Samas pole ma kunagi valiv ja uute asjade proovimisest ka ära ei ütle.
Kui rääkida Ampsust, siis siin maitsevad mulle kõik toidud. On tore süüa ühel päeval näiteks pubis, teisel päeval kohvikus ja kolmandal üldsegi bistroos – vastavalt tujule ja isule.
Mis sa arvad, kuidas sinu eelnev töökogemus sind seni aidanud on?
Cateringis töötades on mu ülesandeks ainult üks väike osa kogu ürituse korraldusest, aga tegu on väga olulise või lausa kõige olulisema osaga. Mulle meeldib, et ma saan kindlale valdkonnale pühenduda 100% ja teha nii, et kõik oleks maitsev ja kaunis. Üritusele saabuvad külalised söövad esimesena ju alati silmadega. Tore, et cateringis on suur tiim ja ülesanded on ära jaotatud ehk ma ei pea kõike üksi ära tegema, aga samas hoian projektijuhina kõigel silma peal.
Üritustel hoolitseb Amps Catering ka peoinventari eest, millest suur osa on meil endal olemas, ja vajadusel rendime juurde. Kui ürituselt on puudu näiteks lauad või asjad, mida lauale vaja, siis meie vastutame selle eest.
Cateringi töös peab arvestama ka õuetemperatuuriga. Talvel saavad asjad veel õigepisut autos seista, aga kui õues on suvi ja kuum temperatuur, siis on kohe vaja tegutseda. Cateringi töö ei ole ainult loominguline, vaid ka väga süsteemne. Mis kell me midagi teeme ja kui palju näiteks üritusel teenindajaid on vastavalt külaliste arvule, peab olema eelnevalt läbi mõeldud, ja lisaks muidugi ajapuhver, mis iganes juhtumisteks – elu on näidanud, et kui peol mitte midagi etteaimamatut ei juhtu, siis on midagi mäda.
Kuidas tekivad uued cateringi menüüd?
Menüüde koostamine käib koostöös peakokaga. Meie anname peakokale teada, milline on kliendi soov ja uurime, mis võimalused meil on ning siis teeb peakokk personaalse pakkumise. Meil on tõesti väga lai valik ja meil ei ole mingeid piiranguid – mida küsitakse, seda alati saab.
Mis tooteid cateringist kõige enam tellitakse?
Alguses oli väga keeruline aru saada, mis on populaarseimad valikud, sest ma olin ju uus. Mulle ulatati 3 A4, kus oli kirjas üle 200 erineva suupiste ja ma hoidsin kätega peast kinni, et kuidas ma peaksin suutma siit valiku teha. Hiljem tuli välja, et klientide soovid on nii erinevad, et kogu nimekirjast pea pooled on need „kõige populaarsemad“, nii et mitte midagi ei saa täielikult välistada.
Täna on kindlasti oluline, et cateringi valikus oleks vegan ja taimetoidu variandid. Me mõtleme alati midagi välja vastavalt kliendi soovidele ja läheneme igale üritusele personaalselt.
Aga tooksin välja suupistetest näiteks meie minihamburgerid ja rebitud veiseliha leivakorvikesel, mis on alati imeliselt mahlased. Magusatest suupistetest loen üheks parimaks vaarika ja passioni ganache’i.
Mida põnevat on selle nelja kuu jooksul juhtunud, mis sa oled cateringi projektijuhina töötanud?
Esimene huvitav avastus minu jaoks oli, et cateringis töötamine nõuab palju mehejõudu, sest tihti on vaja ka ise toidukaste ja muud tõsta, aga kuna mina olen naisterahvas, siis õnneks mind aidatakse.
Meenub näiteks minu esimene üritus, mis oli pigem tõsine ja tegelikult oli tegu kinnise üritusega. See oli esimese korra kohta väga vastutusrikas ülesanne, aga õnneks läks kõik hästi.
Me teeme nalja pigem omavahel. Näiteks kui meile tuleb tellimus, siis me jagame kokkade vahel ära erinevad söökide kategooriad, mille eest keegi vastutab. Kui söögi tegemiseks läheb, siis tõmbame markeriga erinevate värvidega, mis kellegi vastutusalasse kuulub ja paneme vastava inimese töölauale. Tellimuses on alati hunnik pabereid ja kõik hoiavad oma lauast kinni, et jumala eest nende lauale rohkem midagi ei tuleks või siis vastupidi hingavad kergendusega, kui neist mööda lähen, ilma lehte andmata. Heas mõttes me kardame kõik neid pabereid ja tögame niimoodi üksteist 😊
Mulle meeldib, et mu töö on pidulik. Muidugi pole kõik üritused rõõmsameelsed, sest Amps Catering käib ka peiedel, aga sellegi poolest on alati põhjust end üles lüüa – iga päev on pidu.
Miks valivad kliendid just Amps Cateringi teenused?
Meie jaoks on suurim kiitus, kui meie kliendid tulevad meie juurde tagasi, sest see tähendab, et nad jäid meie teenuse ja toiduga rahule. Amps Cateringi jaoks on oluline kvaliteet ja usaldus.
Meil on mitmeid kliente, kellega teeme tihedalt koostööd ja nad usaldavad meid nii, et jätavad isegi menüüvaliku meie hoolde ja see on meie jaoks suur au! Arvan, et see „miks“ on meie personaalsus, kõrge kvaliteet ja usaldusväärsus.
Miks ja kuidas peaks klient cateringi poole pöörduma?
Cateringi põhiline eesmärk on, et nende poole pöördudes oled sa ürituse suurimast murest vaba. On ju väga oluline, et kui pead näiteks sünnipäeva, siis sa ei pea toidu pärast muretsema. Kogu korraldus toidu valmistamise, toomise, viimise, nõude puhastamiseks ja muuks jääb meie kanda.
Kui sul on tulemas üritus, kuhu soovid kaasata cateringi, siis kõige parem on meile kirjutada e-kiri sisuga: toimumiskoht ja -aeg, mis iseloomuga üritus, kui palju külalisi ja eritingimused, mis on teie jaoks kindlasti olulised, ja edasi suhtleme juba sealt. Väga keeruline on, kui keegi ütleb, et „lõunaks on vaja sooja toitu,“ aga palun täpsusta, mis kell, kui palju inimesi, kas magustoidu soovi on?
Võta meiega ühendust ja saame kohtuda, et arutada sinu üritust. Alati ei pruugi just mina sinu ürituse projektijuhiks hakata, sest meil on veel projektijuhte, aga jagame alati projektid vastavalt ürituse iseloomule omavahel sobivalt ära. Nii et ära karda, rumalaid küsimusi või liiga keerulisi üritusi pole olemas, ootame sinu päringut!